Babywellness 'Bambine' Veelgestelde vragen

Simpelweg de luiertas met een schone luier, propere kleertjes en eventueel wat eten.
Voor de rest zorgen wij zoals:

  • Massage olie
  • Floatband
  • Handdoeken, tetradoeken…
  • Zwemluier

Bij de hydrotherapie sessie starten we met de baby uit te kleden in een warme aangename omgeving. Dan doen we de baby een halskraagje aan die bestaat uit schuim (deze kan dus niet leeglopen).

Door in het water te “dobberen“ of te “hangen” worden de darmpjes van de baby beter geactiveerd en dit heeft een gunstig effect bv. minder krampjes en bij constipatie gaat de stoelgang veel beter verlopen.

Het warme water dat steeds rond de 36 graden is gaat je baby een veilig, aangenaam gevoel geven zoals in mama haar buik. Ook heeft dit een gunstig effect op de bloedsomloop en verbruikt hij hierbij veel energie. Hij gaat dan misschien ook iets sneller honger hebben. Na het bubbelen met lichtjes en speeltjes gaan we hem afdrogen en eventueel verwennen met een Shantala babymassage die je erbij kan boeken. Bij deze massage staat ontspanning en de band versterken tussen baby en mama/papa op nummer 1!

Maar ook voor dit is de massage positief:

  • de darmtransit bevorderen en krampjes verlichten
  • spanningen kunnen loslaten
  • het slaapgedrag verbeteren
  • de bloedcirculatie beter op gang brengen

Kindjes zijn welkom vanaf 2 weken, maar bij prematuurtjes tellen we dit vanaf de eigenlijk uitgerekende datum. Tot een leeftijd van ongeveer 9 maanden. Afhankelijk of je baby groot of eerder klein is.

Iets langer gaat ook nog als je baby een chest float aan doet i.p.v een nekfloat.

Dit mag je zelf kiezen, het is jullie moment .
Maar hoe meer mensen, hoe meer prikkels en minder rust dat de baby ervaart..

Als je baby zich niet lekker voelt of wat koortsig is.

Of als hij pas een prikje gehad heeft bij de dokter. Dan kan je best een 3-tal dagen wachten om te komen.

Als je baby net gegeten heeft en eventueel een dutje van tevoren laten doen zodat hij goed uitgeslapen is en extra kan genieten.

Dan kan je best zo snel mogelijk en minimum 24 uren op voorhand verwittigen via het contactformulier(mail) of telefonisch. Als je te laat komt op de afspraak stopt de sessie evenwel op het eerder afgesproken uur. Bij tijdig verwittigen met geldige reden krijg je een tegoedbon.

We gaan samen met veel liefde en zorg voor je kleintje zorgen natuurlijk maar om administratieve redenen moet ik wel vermelden dat Bambine niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.

Er staan allerlei verwenspulletjes klaar waar we mee aan de slag gaan. Ik ga je kind omtoveren tot een prinses in ongeveer 1 uur tijd. Ze krijgen een korte massage, voetenbadje, gelaatsmasker, nagels worden gelakt (gewoon of gellac), schminken en haren worden ingevlochten. De begeleider mag aanwezig blijven en krijgt ondertussen een drankje aangeboden. Dit is niet verplicht!

enerzijds hebben we de zwangerschapsmassage. Dit is uiteraard voor zwangere vrouwen, maakt niet uit hoe ver ze in de zwangerschap zijn!

Anderzijds hebben we de gewone ontspanningsmassage en die zijn voor vrouwen met of zonder kinderen, maakt niet uit! Beiden worden in dezelfde setting gegeven enkel pas ik de massagetechniek aan ..

Babywellness 'Bambine' Afspraak